De toekomst is misschien wel vandaag. Vergeet niet om gisteren te herinneren.dinsdag 21 december 2010

Dinsdag 21 December 2010

Half vol , half leeg.


Hier een gebouw, een megaflat daar een bank en nog een vijfsterren hotel erbij. Hoe gaan we verder? De graaizucht op deze wereld naar meer geld en macht, alleen maar naar tastbare vervullingen. De hebzucht wil steeds meer hebben en bouwen, maar is en blijft leeg. Meer rampen, meer willen, meer en meer voor jezelf willen houden. Rijkdom door macht en geld zal niet lang leven en zal vroeg of laat uiteenvallen. Alles zal vervallen, zowel materie als ons geestelijkheid in leegte en zelfs in armoede.
Zijn we zo leeg van binnen, waardoor we de neiging krijgen om ons macht aan te willen duiden met bakstenen en stukjes groen papier. Of zitten we zo vol? Is dit ons weg van verrijking, alleen maar bezit? Waar zijn we naar opzoek? Enkel een vernieuwing in ons leven, op ons aardbol wat we met z’n allen delen? We zien een wereld (vol) van ellende, armoede, corruptie, aids, honger en andere vormen wat we niet ‘menselijk’ kunnen noemen en voelen ons machteloos. Misschien is dat het wel, waarom we niets (meer) doen.
Ook als zitten we half leeg of echter half vol, we kunnen er wel wat tegen doen. Zo moeilijk is het niet! We kunnen niets, niemand veranderen, maar wél onszelf. Want om iets te veranderen kunnen we enkel bij onszelf beginnen.
Al zit het leven voor ons wel vol met leegte, wij als mensen zitten vol met onze menselijkheden, goede gedachten en daden. Door zelf meer jezelf te worden kunnen we zo anderen aansteken om iets te veranderen in de wereld. (Want deze wereld kunnen wij niet veranderen maar wel ons zelf.) Zo zal ieder zich op zijn eigen manier uiten en beelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

verbaas me